сряда, 4 ноември 2015 г.

Хрупкав паниран патладжан



Продукти:

2 патладжана
2 с.л. брашно
2 яйца
сол
черен пипер
2 филийки хляб
20 г пармезан
пресни билки - риган, мащерка
олио за пържене

1. Нарежете патладжана на филийки с дебелина от 1 см. Посолете ги и ги оставете да престоят за 15-20 минути за да пуснат горчивата си вода. Изплакнете ги и ги подсушете.


2. Сложете в кухненски робот хляба, пармезана, билките и щипка черен пипер.


Миксирайте до получаване на трохи.


3. Разбийте яйцата. Оваляйте резенчетата патладжан в брашното, изтупайте излишното. Потопете ги в яйцата и хубаво ги притиснете  в трохите.


4. Изпържете ги в загрятото олио да златисто.


5. Сервирайте патладжаните с резенчета лимон или поръсени със сладки летни домати и козе сирене.



Няма коментари:

Публикуване на коментар