сряда, 4 ноември 2015 г.
Паниран карфиол
Продукти:
1 малка глава карфиол
сол
черен пипер
лют червен пипер
2 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
олио за пържене
1. Сложете карфиола в подсолена вода и го сварете докато омекне.
2. Отцедете го от водата и го нарежете на розички.
3. Разбийте в купа яйцата, брашното и водата. Трябва да се получи рядка каша като за палачинки. Подправете я добре със сол, черен пипер и малко лют пипер.
4. Топете карфиола в кашата и го пържете до зачервяване в сгорещеното олио.
5. Сервирайте го веднага с подходящ сос за топене: Майонезен сос с чесън или Ранч дресинг, Сос "Хиляда острова", Сос със синьо сирене, Сос тартар, Лек сос със сирене
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Лелее, страхотно изглежда! Вече знам какво ще си готвя тези дни! Благодаря Ви!
ОтговорИзтриване