четвъртък, 4 юни 2015 г.

Панирана коприва



Продукти:

1 яйце
1 препълнена супена лъжица брашно (около 50 г)
малко студена вода
щипка сол
олио за пържене
връхчета от пролетна коприва

1. Сложете в купа яйцето, брашното, солта и разбъркайте като добавяте малко по малко студена вода.


Трябва да стане рядка каша като тесто за палачинки.


2. Измийте копривата и я подсушете леко с кърпа. Топете всяко стръкче в яйчената смес и я изпържете в силно сгорещено олио до златисто.
 



 






2 коментара:

  1. Еми, много обичам такава коприва! Но тази година не съм хапвала!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна рецепта! Радвам се, че отново можем да се наслаждаваме на Вашите творения!

    ОтговорИзтриване