четвъртък, 4 юни 2015 г.
Панирана коприва
Продукти:
1 яйце
1 препълнена супена лъжица брашно (около 50 г)
малко студена вода
щипка сол
олио за пържене
връхчета от пролетна коприва
1. Сложете в купа яйцето, брашното, солта и разбъркайте като добавяте малко по малко студена вода.
Трябва да стане рядка каша като тесто за палачинки.
2. Измийте копривата и я подсушете леко с кърпа. Топете всяко стръкче в яйчената смес и я изпържете в силно сгорещено олио до златисто.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Еми, много обичам такава коприва! Но тази година не съм хапвала!
ОтговорИзтриванеПрекрасна рецепта! Радвам се, че отново можем да се наслаждаваме на Вашите творения!
ОтговорИзтриване