вторник, 12 ноември 2013 г.
Задушено телешко в масло
Продукти:
1 кг телешки шол
сол
черен пипер
100 г краве масло
1 ч.ч. бульон
1 ч.л. нишесте
1. Почистете месото от ципите. Овържете го здраво с конец (виж Как се овързва месо ). Подсушете го добре с домакинска хартия или салфетка. Поръсете го със сол и черен пипер.
2. Разтопете маслото в тенджерка.
Сложете парчето месо и хубаво го запържете от всички страни докато леко се зачерви.
3. Намалете котлона, добавете няколко лъжици бульон и задушавайте месото на слаб огън под капак за около час и половина - два. От време на време го обръщайте и добавяйте по малко от бульона. Ако е недостатъчен като количество, може да прибавяте вода.
4. Когато месото омекне и е готово, извадете го на страна за 10-15 минути. Разтворете нишестето в 1-2 с.л. студена вода. Добавяйте от него във врящия сос, като разбърквате непрекъснато. Може да не се наложи да изсипете всичкото нишесте. Сосът ще се сгъсти веднага.
5. Нарежете месо на тънки филийки и го сервирайте със соса и подходяща гарнитура - салата, ориз, задушени картофи или картофено пюре.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесна рецепта, Еми! И ние приготвяме такова телешко често, но само с олио Представям си колко по-вкусно ще е с масло!
ОтговорИзтриване