понеделник, 14 октомври 2013 г.

Печени филийки с горгонзола, смокини и мед



Това мога да го ям за закуска, върху зелена салата за обяд и с чаша студено бяло вино за вечеря.

Продукти:

4 филийкиот пълнозърнеста франзела
4-5 зрели смокини
синьо сирене Горгонзола
4 ч.л. мед 
прясна мащерка


1. Загрейте фурната на 220 С. Изпечете филийките. Нарежете смокините на половинки или четвъртинки,  капнете отгоре им няколко капки мед и ги поръсете с мащерка. Запечете ги леко докато омекнат.



2. Намажете филийките със сирене, поставете върху всяка от тях парченца смокини и отново ги сложете във фурната, докато сиренето започне да се разтапя. 





Полейте ги с мед и ги сервирайте горещи.


  


1 коментар:

  1. Еми, радвам се, че отново си тук! :) А предложението ти е страшно интересно като вкус.
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване