сряда, 20 февруари 2019 г.

Бифтек с яйце




Мама правеше това ястие при много специални случаи. Много вкусно става и със свинско филе.

Продукти:
за 1 порция

1 телешки стек
малко разбито яйце
1 ч.л. прясно мляко
1 филия престоял хляб
1 цяло яйце
1 резен синьо сирене или кашкавал /по желание/
сол
черен пипер
20 г краве масло
1 с.л. зехтин

1. Почистете стека от всички ципи и сухожилия. Посолете го със сол и черен пипер.
2. Смесете разбитото яйце с малко прясно мляко и щипка сол. Потопете филията хляб в него.


3. Загрейте маслото и зехтина в тиган. Сложете стека, яйцето и филийката хляб. Пържете ги до зачервяване.


4. В чиния поставете първо пържената филийка.


Отгоре сложете стека и резен синьо сирене.


Може да го замените с хубав кашкавал или да го пропуснете. Най отгоре поставете яйцето.





1 коментар: