сряда, 20 февруари 2019 г.
Бифтек с яйце
Мама правеше това ястие при много специални случаи. Много вкусно става и със свинско филе.
Продукти:
за 1 порция
1 телешки стек
малко разбито яйце
1 ч.л. прясно мляко
1 филия престоял хляб
1 цяло яйце
1 резен синьо сирене или кашкавал /по желание/
сол
черен пипер
20 г краве масло
1 с.л. зехтин
1. Почистете стека от всички ципи и сухожилия. Посолете го със сол и черен пипер.
2. Смесете разбитото яйце с малко прясно мляко и щипка сол. Потопете филията хляб в него.
3. Загрейте маслото и зехтина в тиган. Сложете стека, яйцето и филийката хляб. Пържете ги до зачервяване.
4. В чиния поставете първо пържената филийка.
Отгоре сложете стека и резен синьо сирене.
Може да го замените с хубав кашкавал или да го пропуснете. Най отгоре поставете яйцето.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Уникални кулинарни рецепти! Благодарим Ви, уважаеми, че споделихте тази радост с нас!
ОтговорИзтриванеПоздрави от "Готвим с Любов" team ! 👨🍳🍲☆
Страхотен ресурс! С радост прочетох цялата статия. Желая Ви успехи! < br />< br />
ОтговорИзтриванеЩе съм признателен, ако разгледате и нашият блог за пари и печелене: < br />
BedenBogat com
< br />
& Viseo