събота, 9 февруари 2019 г.

Хрупкави сладки с кленов сироп




Продукти:

1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
щипка сол
1 ч.л. канела
220 г краве масло
1 ч.ч. бяла захар
1/2 ч.ч. кафява захар
1 с.л. кленов сироп
1 яйце

1. Смесете в купа брашното, бакпулвера, солта и канелата.
2. Разбийте маслото с бялата и кафявата захар. Добавете яйцето и кленовия сироп. Прибавете сухите съставки и разбийте добре.


Приберете тестото, покрито с найлоново фолио в хладилник за няколко часа да стегне добре.
3. С лъжичка оформяйте топчета в тава, покрита с хартия за печене. Когато се загреят, те ще се разлеят и слегнат. Печете ги в предварително загрята на 180 С фурна за 5-6 минути. Оставете ги да се охладят и така ги извадете.




Няма коментари:

Публикуване на коментар