понеделник, 22 май 2017 г.

Кашкавал на фурна



Продукти:

2 с.л. краве масло
4 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
200 г настърган кашкавал
2 яйца
сол
черен пипер
щипка индийско орехче
олио за намазване на тавичката

1. В тенджера разтопете маслото. Добавете брашното и го запържете добре. Дръпнете ги от котлона. Малко по малко добавяйте прясното мляко, като разбърквате непрекъснато. Трябва да получите много гъста каша, почти като меко тесто.


2. Добавете настъргания кашкавал и оставете сместа да изстине до телесна температура.
3. Прибавете яйцата, подправете със сол, черен пипер и индийска орехче и разбъркайте добре.



4. Намаслете тавичка обилно с олио. Изсипете в нея сместа и я запечете в загрята на 200 С фурна до зачервяване.


5. Сервирайте ястието със салата за обяд или лека вечеря. Може да се пече и в по-малка тавичка за по-дебели парчета. Аз го харесвам на тънък слой за повече хрупкава коричка.




Няма коментари:

Публикуване на коментар