петък, 19 май 2017 г.

Спанак с ориз на фурна



Продукти:

500 г спанак
3 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън
1/2 китка магданоз
3 с.л. олио
1 каф. чашка ориз
3 каф. чашки вода
сол
черен пипер

за поливката:
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
щипка сол

1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Задушете ги в олиото до омекване. Добавете ориза и той да се позапържи. Подправете със сол и черен пипер.


2. Прибавете нарязания на ситно спанак, объркайте го в мазнината и ориза да се попари и омекне. Добавете 3 кафени чашки вода. Захлюпете тенджерката и оставете ориза да набъбне и да се посвари.


3. Прехвърлете го в тавичка и да го запечете.


4. Щом оризът поеме почти всичката течност, разбийте яйцата с прясното мляко и щипка сол и залейте ястието. Запечете го до златисто.


5. Сервирайте ястието топло или на стайна температура с лъжица кисело мляко.






Няма коментари:

Публикуване на коментар