Продукти:
500 г свинска кайма
1/2 глава лук, ситно нарязана
1 склидка чесън, счукана
1/2 ч.л. черен пипер
щипка сол ( ако каймата е домашна и не е посолена - 1/2 ч.л.)
щипка настъргано индийско орехче
1 с.л. ситно нарязана прясна мащерка
1 с.л. ситно нарязан пресен розмарин
1 с.л. ситно нарязани листа от прясна салвия
2 с.л. галета
4 с.л. бренди
1.Смесете всички съставки. Омесете добре каймата и я оставете да поеме ароматите за около час.
2. С мокри ръце оформете кюфтенца.
Изпечете ги от двете страни на скара. Сервирайте ги с любимата си гарнитура и салата.
Много са интересни тези кюфтенца и как само апетитно изглеждат! Загриза ме любопитството за вкуса :) Записвам си рецептата.
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав и хубави есенни дни!