събота, 30 юни 2012 г.

Фритата със спанак и сьомга


Продукти:

6 яйца
2 с.л. течна сметана
2 с.л. кисело мляко
2-3 стръка зелен лук
1 склидка чесън
1 купичка измит и нарязан на ситно спанак
100 г овче сирене
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин
100 г пушена сьомга или Гравлакс

Включете фурната на 200 С.
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Задушете ги до омекване в зехтина. Добавете спанака и само объркайте.


2. Разбийте добре яйцата, киселото мляко и сметаната. Посолете съвсем малко със сол и черен пипер.
3. Изсипете яйцата в тигана, разбъркайте и оставете.


Щом краищата на яйчената смес започнат да засъхват, дръпнете тигана от котлона. Поръсете с натрошено на едро сирене.



4. Запечете фритатата във фурната до зачервяване.


5. Сервирайте я нарязана на хапки и гарнирана с парченца сьомга за предястие или със свежа салата като основно ястие.
 


1 коментар:

  1. Страхотно съчетание на цветове,а и обзалагам се е много,много вкусно,Емка,все по-креативни предложения при теб!
    Прегръдки и хубава нова седмица,мила!

    ОтговорИзтриване