![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjesZBRvMjyKgrsJ8xcTNhDfebSmzfPFyuVdN1JaMlWJC5jANIitmVLwc3UGZIGoA2bbcxLtvqA9dUn9-lDtg-NvLYBJ8rQLTcM2kuyNwgriHQa8LZan8zPjyl9mSFpSHOOGrsY3OHc3sM/s640/IMG_7145.jpg)
Продукти:
300 г филе от прясна сьомга
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л. водка
смлян черен пипер
1/2 връзка копър
1. Почистете филето от кожата и костите. Поръсете го с водката. Смесете в съд солта и захарта.
2. Втрийте от двете страни на филето сместа от сол и захар. Нарежете копъра на ситно. Поръсете филето с малко черен пипер и го покрийте от двете страни с копър.
3. Завийте го в найлоново фолио и го оставете да престои 48 часа в хладилник. Сложете го в допълнителен съд, защото ще отдели доста вода.
4. Нарежете го на тънки резенчета с много остър нож.
Сервирайте го като предястие, в комбинация със салата, репички, зелен лук, яйца или върху филийки с крема сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар