![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTXBzUHOUxpQIs3W_9aRc_ILb5280hHpJREZdnTiebVZdcHUEYNIVszFiLQE7ru2ikitP7y3uL3dmE5xnw3_JFQ1PmZTi_E4ZSEMtV6Ek_NvAhkIw7v3vnOzhJ2S4mkVHrf-MrtEOwppk/s640/IMG_6991.jpg)
Продукти:
1 ч.ч. пресен изчистен грах
1 с.л. ситно нарязан лук
1 ч.ч. вода
1 с.л. краве масло
сол
черен пипер
копър
1. Загрейте маслото в тенджерка. Добавете лука и го задушете на ниска температура да омекне.
2. Прибавете грахчетата и хубаво ги разбъркате за да се овалят в маслото.
3. Залейте ги с водата и ги оставете на слаб огън да къкрят докато омекнат. Може да използвате и замразен грах. Ако грахът е от консерва, не му слагайте вода, а само леко го затоплете в маслото. Това ще му бъде достатъчно.
3. Подправете със сол и черен пипер. По желание може да го поръсите с малко пресен копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар