неделя, 28 октомври 2012 г.

Пълнени картофи с крема сирене и печен чесън



Продукти:

5-6 средни по големина картофи
60 г крема сирене
25 г краве масло, меко
3-4 склидки чесън
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин
1 с.л. нарязан див лук

1. Измийте добре картофите с четка и гореща вода. Сложете ги в тава, застлана с хартия за печене. Печете ги за около 30 минути в загрята на 200 С фурна (може да ги сварите или опечете в микровълнова почти до готовност).


Добавете в тавата склидките чесън, необелени и поръсете със зехтина. Допечете картофите до пълното им омекване.


2. Смесете в купичка крема сиренето, мекото масло, вътрешността на печения чесън (може да сложите суров и пасиран), ситно нарязания див лук ( може да го замените с любимите си зелени билки - мащерка, копър, магданоз и др.)


3. С остър нож направете прорези в картофите на кръст.



Стиснете ги леко за да се разтворят..


Посолете ги със сол. Разпределете сместа от масло и сирене в кухините им. Поръсете с черен пипер.


Запечете картофите отново за няколко минути, докато сиренето се разтопи. Може да поръсите и с малко настърган кашкавал.


4. Сервирайте картофите като гарнитура или със салата като основно ястие.





1 коментар:

  1. Много ги обичам тези картофки,Еми,но скоро не съм правила,а твоите са станали невероятни!Много красива и апетитна презентация!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване