![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRD0uDY51DkU7-QY55wOSvH71jSEXOa_VKhCeNF4meOHOxDF-rAzKd0ngZdk7O7a9TD_MgiMx92mTzyD_35aG7ymhK7TiA7_y6g7vqJXes5AL_a-2W3e8fMod0Xr4gzhjDx9TjeWAFhnaU/s640/IMG_1749.jpg)
Продукти:
150 г пълнозърнесто брашно
150 г бяло брашно
50 г маково семе
50 г сусам
1 ч.л. сол
1 бакпулвер
3 с.л. зехтин
200 мл прясно мляко
1. Смесете в купа брашната, семената, солта и бакпулвера.
2. Добавете зехтина и прясното мляко.
Омесете тесто, завийте го с кърпа и го оставете за 10-15 минути.
3. Разточете го на тънка кора.
Изрежете кръгчета с чаша или някаква формичка.
Подредете крекерите в тава, покрита с хартия за печене и ги печете в загрята на 200 С фурна.
Ооо, просто са великолепни!!!
ОтговорИзтриванеС удоволствие бих ги хрупкала пред телевизора...вреден навик, но пък толкова любимо :)))
Сърдечни поздрави:“
Страхотна рецепта.Сложих овесени трици вместо пълнозърнесто брашно и добавих извара.Получи се много вкусно.Благодаря за чудесната рецепт
ОтговорИзтриванеБлагодаря и аз за обратната информация! Радвам се, че Ви е харесала рецептата!
ИзтриванеДали ще се бъдат сполучливи крекерите, ако се направят с вода, вместо мляко?
ОтговорИзтриванеНе виждам причина да не се получат. Но все пак знам, че прясното мляко придава по-голяма хрупкавост.
ОтговорИзтриванеНаправихме ги с малкия миналия ден. Станаха страхотни! Занесохме и на традиционното кафе с комшийките, не останаха. Благодаря за сполучливата рецепта :)
ОтговорИзтриване