![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcGHbMLHxEYPy3E5j8ou4O1Ns90V7vHcWylj7g8Owjd18I76mg7N6sVtqFE4-2r-Y1MAj3uSB0_ovQfnblDo42_yJGCU3LrjdP33qSlZL9p-vDUgHU2hGbCsAR9xWgTB_rvehlmrhz7vAC/s640/IMG_0857.jpg)
Продукти:
1/2 ч.ч. кафяв ориз
1 главичка лук
1-2 склидки чесън
2 с.л. зехтин
соев сос
1 портокал
100 г бадеми, леко запечени
сол
черен пипер
див лук за поръсване
1.Нарежете лука на ситно. Задушете го до омекване в зехтина. Добавете ситно нарязания чесън и го запържете и него.
2. Прибавете ориза. Запържете го докато всяко зрънце поеме от мазнината. Залейте го с вода и го оставете на ниска температура да се задушава докато омекне. Подправете със сол и черен пипер.
3. Отделете филенцата на половината портокал, а другата половина изстискайте. Добавете сока на портокала към ориза. Подправете с малко соев сос на вкус. Прибавете запечените и нарязани на едро бадеми и портокаловите парченца. Поръсете с малко ситно нарязан див лук. Сервирайте го като гарнитура към месо на скара или риба.
Няма коментари:
Публикуване на коментар