вторник, 5 октомври 2010 г.

Английска торта с целувчена глазура

 
Posted by Picasa
Продукти:

за блата:
250 г краве масло на стайна температура
250 г пудра захар
6 яйца (разделени на белтъци и жълтъци)
3 с.л. какао
Не се стряскайте - няма брашно.

за глазурата:
4 белтъка
4 с.л. захар


1. Пресейте какаото.
2. Разбийте размекнатото масло с половината от захарта до като стане гладък крем. Добавете един по един жълтъците при непрекъснато разбиване. Прибавете и пресятото какао.
3. Разбийте в отделна купа белтъците на твърд сняг. Добавете другата половина от захарта на три пъти, като биете непрекъснато.
4. С дървена лъжица или шпатула ( никога с миксер) бавно, малко по малко и много внимателно добавете белтъците към масления крем.
5. Изсипете сместа във форма за торта с отделящо се дъно, покрита с хартия за печене.
6. Запечете в предварително загрята фурна на 200 С. Не я препичайте.
7. Разбийте на твърд сняг белтъците за глазурата. Добавете захарта на три пъти.
8. Намалете фурната до 80 С. Изсипете белтъците върху опечения блат и върнете във фурната. Оставете да изсъхне целувката.
 
Posted by Picasa
Направете този страхотен десерт за приятелите си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар