вторник, 26 октомври 2010 г.

Задушен фазан

 
Posted by Picasa
Продукти:

2 фазана
4 гл. лук
1 гл. чесън
1 морков
50 г краве масло
500 г гъби
1 ч.ч. бяло вино
сол
червен пипер
черен пипер на зърна
1/2 пръчка канела
2 дафинови листа

марината:
1 ч.ч. вино
1 ч.ч. оцет
1 ч.ч. вода
1 гл. лук, обелен и разрязан на 4
няколко зърна черен пипер
няколко зърна бахар

1. Смесете продуктите за маринатата и оставете накиснат фазана в нея за една нощ.
2. Нарежете фазана на парчета и го подсушете. Разтопете маслото в тенджера. Запържете фазана от всички страни до златисто.
3. Нарежете лука, чесъна и морковите на ситно, а гъбите - на филийки.
4. Извадете месото в отделна чиния и в мазнината запържете лука, добавете чесъна и морковите. Прибавете и гъбите.
5. Върнете месото, залейте с виното, поръсете с черен пипер, сол, червен пипер. Добавете и няколко зърна черен пипер, дафиновия лист и канелата.
6. Оставете фазана на слаб огън да се задушава до пълното му омекване. Ако е необходимо, добавете и малко вода.
7. Извадете месото. Прецедете соса и го сервирайте отделно в сосиера.
 
Posted by Picasa
8. Сервирайте фазана с гарнитура от картофено пюре и задушените зеленчуци, поляти с вкусния сос.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар