неделя, 31 октомври 2010 г.

Телешки стек с кашкавал

 
Posted by Picasa

Продукти:

3 телешки стека
3 с.л. смес от нарязани на ситно лук, моркови и целина
4-5 гъби
1 с.л. масло
1 ч.ч. вино
дафинов лист
сол
черен пипер
3 резена кашкавал

за гарнитурата:
3 картофа
1 с.л. масло
1 ч.л. червен пипер

1. Начукайте добре стековете. Поръсете ги със сол и черен пипер и ги оставете няколко часа.
2. Разтопете маслото в тиган. Запържете стековете докато се зачервят и ги извадете.
3. Сложете в същото масло лука, морковите, целината и гъбите. Запържете ги. Върнете месото, налейте виното, добавете дафиновия лист и ги задушете.
4. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на резени. Задушете ги с маслото и малко вода докато омекнат. Щом останат само на масло, добавете червения пипер и ги запържете.
5. Сложете по резен кашкавал върху стековете. Покрийте ги с капак за минута.
6. Сервирайте с любов.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар