събота, 18 септември 2010 г.

Марудници

 
Posted by Picasa


Това е рецепта, предавана от поколения.
По състав и консистенция тестото прилича много на тиганичките, но е малко по-плътно, по-гъсто, пече се в леко намазан сач и после се полива обилно с разтопено краве масло. Това ги прави изключително вкусни.
 
Posted by Picasa
Продукти:

500 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
3 яйца
500 г брашно
1/2 ч.л. сол
2-3 с.л. олио за пържене
50 г краве масло, разтопено за поливане

1. Погасете содата в киселото мляко да шупне добре.
2. Добавете яйцата, солта и брашното.
3. Бъркайте да стане равна гъста каша.
4. С черпак изсипвайте дебели палачинки върху сгорещен и намазнен сач. Маже да се пекат в тефлонов тиган, леко намазан с олио или направо върху котлона на печката.
5. Щом по повърхността се образуват мехурчета - обърнете на другата страна. Пекат се много бързо. Важно е котлона да не е много силен (аз пека на 5 от 6 по скалата).
6. Готови ги изваждайте на купчинка. Поливайте всяка от тях с разтопено краве масло.
7. Сервирайте с кисело мляко, сирене или сладко.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар