четвъртък, 5 април 2012 г.

Свински дроб с чесън и лимон




по рецепта на pep-4o от Храна за мой'те канибали

Продукти:

800 г свински дроб
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. кимион
1 ч.л. сол
1 ч.ч. брашно
олио за пържене
сока на 1/2 лимон
2-3 склидки чесън

1. Почистете дроба от ципата и го нарежете на хапки.
2. Залейте го с прясното мляко и го оставете да се кисне поне час.




3. Отцедете го хубаво.




Поръсете дроба с подправките и брашно. Гледайте хубаво да се оваля всяко парченце. Изтръскайте излишното.




4. Загрейте олио в тиган. Сложете част от дроба. Изчакайте да се запържи от едната страна и тогава разбъркайте. Пържете го докато хване коричка от всякъде, но не го препържвайте.




5. Извадете дроба в съд с капак, поръсете го със счукания чесън и лимоновия сок и го захлюпете да се задуши и поеме ароматите.






3 коментара:

  1. Този дроб е уникално вкусен,да знаеш как ме боля тумбака от преяждане когато го направих,ужас!Но то просто не можеш да спреш!Много добре е станал и при теб,Еми!
    Изобщо в блога ти тези дни се е изсипал рогът на изобилието!

    ОтговорИзтриване
  2. Еми, това е най-сочния и вкусен черен дроб :)

    ОтговорИзтриване
  3. Рецептата е прекрасна! Сърдечни благодарности за нея на pep4o. А за изобилието, в духа на пролетното почистване реших да вкарам в ред архивите си и открих много изоставени рецепти. Решила съм да вкарам всичко в ред, пък да видим до къде ще стигна.

    ОтговорИзтриване