събота, 21 април 2012 г.

Агнешки джолан с гъби и зелен лук



Продукти:

2 агнешки джолана
2 връзки зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
магданоз
джоджен
20 г краве масло
1/2 ч.ч. вино
200 г гъби

1. Измийте и нарежете на ситно лука, чесъна, магданоза и джоджена. Сложете ги в пръстен гювеч.
2. Поръсете джоланите със сол, черен пипер и червен пипер.


3. Сложете джоланите върху леглото от зелен лук. Поръсете с парченца краве масло. Налейте виното. Захлюпете капака и печете ястието в загрята на 180 С фурна.


4. След 1,5 часа извадете ястието. Добавете нарязаните на едри парчета гъби, разбъркайте и запечете вече без капак.



1 коментар:

  1. Почти по същия начин и аз приготвих агнешко за Великден,Еми,но и оризче сложих!
    Много вкусно е и при теб,с чудесна коричка,супер!

    ОтговорИзтриване