четвъртък, 5 април 2012 г.

Пълнени кюфтета на фурна


Продукти:

500 г кайма
1 главичка лук
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 яйце
1 кисела краставичка
5-6 маслини
резенче кашкавал
резенче домат

1. Нарежете лука на ситно. Объркайте каймата със солта, черния, червения пипер, кимиона и яйцето. Оставете я поне половин час в хладилник да се стегне и поеме ароматите.




2. Нарежете краставичката, кашкавала, домата и маслините на кубчета.



3. Вземете шепа от каймата. Приплескайте я на ръката си. Сложете в нея малко от плънката.




Затворете кюфтето.



4. Подредете оформените кюфтета в тавичка, покрита с хартия за печене или фолио (по-лесно се мие после).




Печете ги в предварително загрята фурна на 220 С докато се зачервят.









1 коментар:

  1. Чудесно предложение, Еми. Кюфтенцата изглеждат много апетитни и сигурно са и много вкусни!

    Прегръдки и един прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване