Продукти:
тиквички
скариди, обелени
за панировката:
1 яйце
1/2 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. вода
сол
черен пипер
лют сос
олио за пържене
1. Нарежете тиквичките на тънки ленти с белачка за зеленчуци.
2. Завийте във всяка лента по една скарида на руло.
3. Забодете рулцата с клечка за зъби.
4. Разбийте яйцето с брашното, водата и подправките на гладка каша като за палачинки. Топете в нея рулцата и ги пържете в силно загрята мазнина до зачервяване.
Извадете ги върху домакинска хартия да се отцедят.
Може да ги поднесете с някакъв сос. Особено подходящи са лимонено-сметанов, сос тартар, сос "хиляда острова" и др.
Merhabalar, ne kadar leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar.