сряда, 23 септември 2015 г.

Панирани рулца от тиквички със скариди



Продукти:

тиквички
скариди, обелени

за панировката:
1 яйце
1/2 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. вода
сол
черен пипер
лют сос

олио за пържене

1. Нарежете тиквичките на тънки ленти с белачка за зеленчуци.


2. Завийте във всяка лента по една скарида на руло.


3. Забодете рулцата с клечка за зъби.


4. Разбийте яйцето с брашното, водата и подправките на гладка каша като за палачинки. Топете в нея рулцата и ги пържете в силно загрята мазнина до зачервяване.


Извадете ги върху домакинска хартия да се отцедят.


Може да ги поднесете с някакъв сос. Особено подходящи са лимонено-сметановсос тартар, сос "хиляда острова" и др.




1 коментар: