четвъртък, 17 септември 2015 г.

Мариновани чушлета



Продукти:

2 кг сладки чушлета
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. оцет
1 1/2 ч.ч. захар
4 с.л. с връх сол
2 връзки копър
2 връзки магданоз
5-10 глави чесън (на вкус)



1. Нарежете чушлетата на парчета с големина 1 см.


Може да сложите няколко люти сред тях на вкус (аз слагам 5-6). Нарежете магданоза и копъра на ситно. Почистете чесъна и го нарежете на филийки.


2. Сложете чушлетата, зелените подправки, чесъна, солта, захарта, оцета и олиото в голяма тенджера, тава или кофа и ги разбърквайте от време на време в продължение на 24 часа.


Чушлетата постепенно ще си пуснат много сок.


3. Напълнете ги в бурканчета и ги заварете 10 минути. Излизат около 12.




1 коментар: