събота, 12 септември 2015 г.

Патладжан кебап



Продукти:

2-3 патладжана
сол
2-3 домата
2 с.л. олио
1/2 ч.ч. вино

за плънката:
500г смляно месо
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
1 малка главичка лук
магданоз

1. Измийте патладжаните и ги прорежете на филийки (не ги режете напълно) с дебелина от 1 см. Може да изберете 2 големи, тънки и дълги патладжана или 3-4 по-малки.
2. Поръсете ги със сол обилно в прорезите и ги оставете за 15 минути да се осолят. Измийте ги и ги подредете в тавичка.


3. Нарежете лука и магданоза на ситно. Омесете каймата с подправките, лука и магданоза.
4. Напълнете всеки прорез на патладжана с кайма.


5. Поставете около патладжаните резени домати, поръсете с олио, налейте виното и печете ястието в загрята на 180 С фурна докато патладжаните омекнат и се запекат леко.


6. Сервирайте ги топли на любимите си хора.


Няма коментари:

Публикуване на коментар