сряда, 28 октомври 2015 г.
Печени дюли
Продукти:
2-3 дюли
1 ч.ч. захар
пръчка канела
звездичка анасон
няколко зърна черен пипер и бахар
парченца лимонова и портокалова кора
1. Обелете дюлите и ги почистете от семките. Сложете в тенджерка обелките, поръсете ги с половината захар, добавете подправките и 2 ч.ч. вода и ги сварете. В семките и обелките на дюлите се съдържа много пектин и аромати. Прецедете сиропа.
2. Нарежете дюлите на парчета. Поръсете ги с останалата захар, залейте ги със сиропа и ги печете докато омекнат. Пектинът ще сгъсти соса и леко ще го желира.
3. Сервирайте ги като лек плодов десерт, с топка сладолед или парче кекс.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Еми,
ОтговорИзтриванечудни са станали дюлите.И ние печем дюли, круши и тиква есента.Чудесни се получават.
Поздрави !