събота, 25 май 2013 г.

Билково масло



Продукти:

250 г краве масло
1-2 склидки чесън
2 с.л. пресни билки по избор(розмарин, мащерка, босилек, магданоз, чубрица)


1. Сложете в кухненски робот маслото, чесъна (счукан с щипка сол), нарязаните на ситно билки. Можете да сложите пресни подправки каквито обичате и често използвате.


2. Смелете всичко много добре. Сложете получената смес върху парче найлоново фолио.



3. Оформете стегнат цилиндър. Така може да приберете маслото в хладилник или да го съхранявате по-дълго време във фризер.


4. Може да използвате билковото масло за овкусяване на печено на скара месо, печени картофи или просто намазано върху препечена филийка.




Няма коментари:

Публикуване на коментар