петък, 24 май 2013 г.

Пастет от сьомга



Продукти:

2 котлета от сьомга
1 лимон
2-3 с.л. зехтин
сол
черен пипер
2 с.л. ситно нарязан копър
2-3 с.л. разтопено краве масло

1. Сложете сьомгата в тавичка, покрита с фолио. Поръсете я със сол, черен пипер, зехтин и малко лимонов сок. Сложете отгоре и парченца лимон и я печете в загрята на 200 С фурна до готовност. Оставете я да изстине. (За тази рецепта може да използвате останало ви от вечеря парче риба).


2. Обезкостете рибата. Сложете я в кухненски робот, заедно с отделения при печенето сос, настъргана лимонова кора, ситно нарязан копър и лимонов сок на вкус. Разбийте всичко до гладкост. Опитайте и подправете с още сол, пипер и лимонов сок, ако е необходимо.


3. Изсипете пастета в купички. Загладете го добре.


Изсипете отгоре малко разтопено масло за да се запечата.


Украсете с копър и лимонова кора. Оставете го в хладилник да стегне. Сервирайте го с препечени филийки и студено бяло вино.





2 коментара:

  1. Това изглежда просто прекрасно. Много вкусно предложение, Еми! И с тези препечени филийки...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно.......С това пастетче прекрасно би започнал денят.Поздравления,Еми:)!

    ОтговорИзтриване