събота, 11 август 2012 г.

Панцанела с препечен хляб



Продукти:

2 големи розови домата
4 филийки многозърнест хляб
1 краставица
1 глава лук
1-2 склидки чесън
сол
черен пипер
зехтин
червен винен оцет
пресен босилек




1.  Препечете филийките на скара.




2. Нарежете лука на полумесеци, а чесъна на ситно. Сложете ги в голяма купа. Обелете доматите и ги нарежете на парченца. Добавете ги към лука. Посолете ги и леко ги смачкайте с ръка за да пуснат повече сок.




3. Добавете нарязаната на парченца краставица и хляба, начупен на хапки. Овкусете с черен пипер, оцет, зехтин и босилек. Объркайте добре салатата. Може да я оставите да престои в хладилник.










Няма коментари:

Публикуване на коментар