неделя, 22 юли 2012 г.

Печено филе от треска с песто и домати



Продукти:
за 4 порции

4 парчета филе от треска
1 голям домат
1 с.л. песто "Дженовезе"
1 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол
черен пипер

1 с.л. настърган Пармезан (по желание)



1. Поръсете парчетата от треска със сол и черен пипер от двете страни. Поставете ги в намаслени индивидуални тарелки или в голяма обща тава.



2. Смесете в купичка пестото, лимоновия сок и зехтина.



3. Разпределете сместа върху филетата.



4. Нарежете домата на тънки филийки. Разпределете ги върху рибата. Поръсете с малко сол.



5. Печете рибата в загрята на 220 С фурна за 10 минути. Извадете я и поръсете с настърган пармезан. Върнете я във фурната за 2-3 минути, докато сиренето се разтопи.












3 коментара:

  1. Супер ! Чудесна рецепта , Еми !
    Не му е мястото тук ,но отново да ти благодаря за страхотното слоесто хлебче :) !
    Хубава нова седмица ! Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно, макар че ще си го ям сама, у дома не хапват риба:)

    ОтговорИзтриване
  3. И аз благодаря за хубавите думи! Радвам се, че ви се е усладило!

    ОтговорИзтриване