![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmvEwE-eAnrktid36sbdwpxDJmFPRrsgOq-dxVE0vcE39Vj1U_cTFlOxesrQkYd9VnEuHYOjJGG4_ZF4AwhFshmSHVHwjLZN9TG2Vx1bLBa73Z1lsn7EiOmIsTsBMosZVloFaPRL9XO8o/s640/IMG_7908.jpg)
Продукти:
за 4 порции
8-10 кайсии
100 г сирене Камембер
50 г орехи
1 зелена салатка (или рукола)
сол
черен пипер
балсамов оцет
зехтин
1. Разполовете кайсиите и ги отстранете костилките им. Поръсете ги с малко черен пипер и капки зехтин и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. Поставете върху всяка половинка парченце сирене.
2. Запечете кайсиите в загрята на 200 С фурна, докато сиренето леко омекне.
3. Измийте салатката и я подсушете. Накъсайте я. Подправете я с балсамов оцет, зехтин и сол.
4. Сервирайте кайсиите върху зелената салата. Поръсете малко орехи. Може да ги замените и с леко запечени кайсиеви или бадемови ядки.
Правила съм така смокини и круши,а сега ти ми даваш чудесен жокер с изобилието от кайсии този сезон,благодаря ти,Еми,много вкусно предложение!
ОтговорИзтриванеХубав ден!