четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Слоесто хлебче



Продукти:

300 мл топличка вода
1 с.л. зехтин
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
500 г брашно
10 г прясна мая

50 г разтопено масло

1. Замесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая). Завийте го и го оставете да втаса за около час на топло.
2. Разточете тестото на правоъгълник.


Намажете го с масло.


Намажете с масло и форма за кекс.


3. Разделете тестото на 3 ленти.

 

4. Сложете ги една върху друга.


5. Нарежете ги на правоъгълници.


6. Подредете ги изправени в намазаната с масло форма за кекс. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат отново.





7. Намажете хлебчето с останалото масло. Печете го в предварително загрята на 180 С фурна за 30-40 минути. Не забравяйте да сложите съд с вода на дъното на фурната.



Това хлебче няма нужда да се реже на филийки, само се дели.








8 коментара:

  1. Еми, чудесно е :)
    Аз правих така с козуначено тесто и стана вълшебно!
    Хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. О,да,Дани го беше направиа чудесен този козуначен хляб,както и Вили Конова.
    Еми,да ти призная в солен вариант и аз му се каня отдавна,а ти сега ме подсети много добре!Станал ти е толкова златист,с хубави хрупкави ръбчета,отчупвам си и аз едно парченце!

    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Отивам веднага да видя и техните предложения. Хубава вечер и на теб!

      Изтриване
  3. Чудно е това хлебче! Заинтригува ме! Много интересен начин за оформяне. Ще го пробвам:).

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно е хлебчето, изглежда много пухкаво и вкусно!

    Пожелавам весели и вкусни събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
  5. Много вкусно изглежда. Записвам си го за проба :)
    Хубава събота!

    ОтговорИзтриване
  6. Браво,наистина изглежда чудесно, но е и наистина прекрасно на вкус. Току що станахме от масата и бегом до пазара на Красно село за закупуване на още една форма за кекс, защото явно само една вече ще е недостатъчна.
    Поздравления на авторката не само за прекрасната рецепта , но и чудесната илюстрация към нея. Просто няма какво да питаш по рецептата, то всичко си се вижда.
    Явно, че ще трябва да се пробват и останалите рецепти.
    С пожелания за много интересни кулинарни идеи и реализацията им!

    ОтговорИзтриване