четвъртък, 26 януари 2012 г.

Награди и още нещо

Благодаря на Роси за разясненията. Без нея този пост нямаше да се осъществи.
Първата ми награда е от нея :

 
Posted by Picasa

Следват:

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

от The wich от Ароматно в кулата на вещицата

 
Posted by Picasa

от Жани от Даровете на Гея

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

от Диана от И да похапнем...

Условията на наградите:
За The Versatile Blogger Award:
1.Благодарете на този, който ви дава наградата и линкнете блога му!
2.Номинирайте 15 блогъра за наградата и ги информирайте за това!
3.Споделете 7 неща за себе си!

За The Liebster Blog Award:
1. Линкнете сайта на блогъра, който ви е номинирал
2. Сложете наградата в блога си!
3. Изберете 5 други блогъра, на които да я предадете!
4. Посетете блоговете им и ги информирайте

И понеже наградите вървят с условие, въпреки, че не съм много приказлива, започвам да разказвам:
Работя като счетоводител. Майка съм на две прекрасни дъщери, голямата от които е вече студентка и всъщност е причината да създам този блог. Той започна с идеята да събера всички рецепти, които приготвям в къщи, с обяснения стъпка по стъпка, за да може по-лесно да им ги предам. Но постепенно блогът се разрасна и сега се ползва от много приятели, а и непознати. Надявам се да съм полезна и на тях.
Нарекох блога си така, защото нима в това не е разковничето: всяко нещо, създадено и дарено с много обич да стане неповторимо. Много ми хареса историята за кутийката с тайната подправка. Това е и моята тайна - любовта.
Любовта ми към кулинарията е от много отдавна. По стечение на обстоятелствата бях отгледана от цяла армия баби и лели, както и техните приятелки, все невероятни кулинарки. Все се мотаех в кухнята, където всеки ден се правеха страхотни сладкиши и бисквити - маминка и нейните приятелки се събираха следобед на чай, домашен ликьор и сладки. Мисля, че колкото и да опитвам, никога няма да мога да достигна онова ухание и онзи вкус!
Иначе обичам да слушам музика. Някога рисувах и свирех на пиано. От това, като изключим един експеримент, който правихме преди три години с дъщерите ми да свирим на 6 ръце, май не остана много. Остана, обаче, любовта ми към класическата музика и джаза.
Чета, най-вече романи, криминалета. Обичам историческа тематика. Любовните са за моментите след годишно приключване, когато имам нужда да "изпусна парата".
Гледам много цветя. Приятелите ми се шегуват, че у дома е като в джунгла. Все си намирам нещо да ровичкам. Отглеждам си и подправки на терасата.
Когато ми остане време и имам "муза" плета. Най-вече блузки за мен.
Умирам за екскурзии. Да съм сред природата, да посещавам нови места. Опитвам се при всяка възможност да си организираме макар и малко "пътешествие". В компанията на добри приятели изживяването е уникално.

Искам специално да благодаря и да споделя наградите с моите виртуални приятелки Роси от Кулинарен Еликсир, Candy от my candy kitchen, Диана от И да похапнем..., Вили от Изненадите на Мери Попинз, Габи от Авантюристично в кухнята, The wich от Ароматно в кулата на вещицата, Лети от Кулинарно приключение, Дани от Музика за свободното време, Ани от Вкуснотека, Жани от Даровете на Гея, които със своите посещения и коментари непрекъснато ме нахъсват.
Отправям предизвикателство към две мои големи приятелки, страхотни кулинарки - Деси и Боряна. Кога и вие ще си направите кулинарен блог?
Благодаря и на семейството и приятелите си, които стоически изтърпяват всичките ми експерименти и чинно чакат да свършат снимките, за да започнат да се хранят. Обичам ви!

6 коментара:

  1. Досетих се аз от предишния ти пост, че ще има награди! Но ти направо ме срази, толкова много награди! Браво, поздравявам те! Напълно заслужени награди! С интерес прочетох споделеното, много е приятно да научиш повече за хората, които стоят зад тези прекрасни блогове! Благодаря ти, че сподели наградата с мен, това означава много! Прегръщам те и ти пожелавам хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря за прекрасните награди и за вниманието! Изключително ми е приятно, че ме поставяш в кръга на твоите виртуални приятели! Много ми беше интересно да науча повече за теб и виждам, че имаме общи музикални предпочитания - класика и джаз (аз обичам още и рок) :)
    Сърдечен поздрав и пожелание останалите от седмицата дни да са леки, весели и цветни за теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Еми,радвам се,че ти бях полезна и сърдечно благодаря за наградите,трогната съм!
    Местенцето ти е чудесно и с много рецепти,вкусни и интересни!
    Благодаря за споделеното,защото хвърли доста светлина около теб!
    Ще те помоля да ми пишеш как отглеждаш подправки на терасата си,и най-вече от какво ги засаждаш-от семена или разсад,защото искам да си направя и аз едно сборно сандъче!Благодаря предварително!

    Много поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Емилия, благодаря за вниманието!Беше ми интересно да науча повече за теб.Оказа се , че и ти си с отгледани вече деца.Да са ти живи и здрави!
    Честити награди!Ще наминавам при теб винаги, когато мога.

    Хубава вечер и светло утре!

    ОтговорИзтриване
  5. Еми, благодаря за наградите!
    И поздравления за твоите!
    За музиката, пианото криминалетата и цветята си приличаме :)
    И аз като Роси ще чакам за подправките.
    Мисля си, че ако са от семена им е време :)
    Сърдечни поздрави и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Еми, много, много благодаря за наградите! Усмихна, иначе снежнията ми ден :) С удоволствие изчетох споделеното от теб! Присъединявам се към въпросът за подправките :) И аз много обичам цветята, въпреки че в момента нямам толкова колкото ми се иска! Прегръдки и ти пожелавам много усмихнат и лъчезарен ден!

    ОтговорИзтриване