![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhy2iO-IY65jDKoOf8-BLdV4kh9RVBlFwhbTaiiFaDUQd11AiT6fMLzmzKAj9wSkeC_3f9unaR0iIe5ZN8vucezaQMCkHJ04JRWNjQ8dlpGBeVqhWj2JbHhhQx5Oh1H3fGyHBR2F5VoSWLH/s640/IMG_1375.jpg)
Продукти:
1 кг захар
0,400 кг. изчистен цвят на трендафил (розички без дръжки)
2 ч.ч. вода
1 1/2 ч.л. лимонена киселина
1. Почистете добре трендафила, като изроните листенцата и го почистите от тичинките. Трябва да получите около 125 г изчистени листенца.
Отрежете бялата долна част на листенцата и ги почистете от твърдите, повредени и жилави места.
Измийте листенцата и ги разстелете върху кърпа за да попие излишната вода.
Натъркайте ги със захарта и ги оставете да постоят 1 - 2 часа.
2. Изсипете трендафила в тава за варене на сладко и го залейте с водата.
3. Варете като обирате пяната. Разбърквайте за да не загори ( виж Как се вари сладко).
4. Щом е готово и капка от него не се разлива, добавете лимонената киселина, разбъркайте и варете още минута.
5. Разсипете сладкото в сухи и затоплени бурканчета.
Изненадайте с обич любимите хора.
Няма коментари:
Публикуване на коментар