![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1ybwXNcr8sQoyqUUqM_TAHRXydjfjFPsySMkPj0m-OLGEhWMqXIiHh1TJ5IQlL2mhQw4R17knQMswFkLlnyEC4hzULw2Dr2gmBM-UcTnDVfJhFrBt9jlOthawMGCq8Ip4K6vw8EbMjHCO/s640/IMG_1423.jpg)
Продукти:
1 кг. захар
1 кг. вишни
1/2 ч.л. лимонена киселина
1. Почистете и измийте вишните. Извадете им костилките.
2. Изсипете плодовете в дълбок съд и ги насипете със захар. Оставете ги да престоят няколко часа за да си пуснат сока.
3. Прехвърлете вишните в тава за сладко, добавете ако е нужно 1/2 ч.ч. вода и варете като обирате пяната и разклащате тавата. Разбърквайте за да не загори ( виж Как се вари сладко).
4. Щом е готово и капка от него не се разлива, добавете 1/2 ч.л. лимонена киселина, разбъркайте и варете още минута.
5. Разсипете сладкото в сухи и затоплени бурканчета.
Сервирайте с любов.
Няма коментари:
Публикуване на коментар