четвъртък, 1 август 2013 г.

Брауни рулца със сладолед



Продукти:
източник: Cookies & Cups

100 г черен шоколад
100 г млечен шоколад
170 г краве масло
150 г кафява захар
150 г бяла захар
4 яйца
1 прахче ванилия
1 ч.ч. брашно

1 л кокосов сладолед

200 г шоколад за глазура (по желание)


Рецептата е за участие в конкурса Creative Recipe: Contest Round 2


Ако до сега не сте посещавали блоговете на домакините на конкурса -  Cookies & Cups и  Confessions of a Cookbook Queen, непременно го направете. Изпълнени са с изключително вкусни сладички неща. Ще ви харесат.


1. Нарежете маслото и шоколадите на малки кубчета. Сложете ги в купичка и ги разтопете на водна баня или в микровълнова.
2. Разбийте леко с телена бъркалка яйцата със захарта (да не стават пухкави, не бива да влиза много въздух в тях, а само да се разкъсат яйчните връзки). Добавете разтопените масло и шоколад, брашното и ванилията.
3. Изсипете сместа в намазана с масло и посипана с брашно тавичка. Печете сладкиша за 30-35 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Оставете го да изстине. Нарежете го на квадрати. Може да си го хапнете и така. Много е вкусен! 



4. С точилка разточете всяко парче на правоъгълник (най-лесно става между две парчета хартия за печене). 



5. Намажете всяко парче със сладолед. 



Навийте го внимателно на руло и го приберете във фризера.



6. Нарежете шоколада за глазурата на парченца. Разтопете го на водна баня или в микровълнова. Полейте всяко рулце с шоколад. 



Съхранявайте ги във фризер до сервиране.





3 коментара:

  1. Еми, идвам с благодарности за тази страхотна рецепта! Уникално вкусно! Нямах достатъчно време и купих готов сладолед, но предложението ти за кокосов е в списъка на желанията и нямам търпение да опитам и него. Ще кача рецептата и в моя блог, където ще кажа "благодаря ти" по моя си начин! Ще ти пиша пак, когато съм готова с публикацията. Хубави и усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте.Много вкусно изглежда тази комбинация от брауни и сладолед.Бихте ли ми казали колко рулца се получиха от тази рецепта.Благодаря Ви.:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Могат да излязат между 16 и 24 парчета. Зависи от това как ще се нареже сладкиша.

      Изтриване