неделя, 17 февруари 2013 г.

Бланширани печени картофи




Продукти:

500 г картофи
50 г мазнина (зехтин, масло, патешка или пилешка мазнина)
1-2 склидки чесън
стръкче розмарин
сол
черен пипер
червен пипер
щипка лют червен пипер

1. Обелете картофите и ги нарежете на резени.


2. Бланширайте ги за 3-4 минути във вряла вода. Отцедете ги хубаво.
3. Загрейте в дълбок съд мазнината. Особено вкусни стават картофите, приготвени с патешка или пилешка мазнина. Добавете цели склидки чесън и розмарин.


Добавете картофите, объркайте ги хубаво да се покрият с мазнина, поръсете ги със сол и подправките.


Запечете ги в загрята на 200 С фурна докато станат хрупкави.


Няма коментари:

Публикуване на коментар