![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj587LLPOWSFwuTdfoa-iNilHXsIqHHTUZldk5zzs5tsik6OcqD2MA4xnQwewOe_svtsxz0uUfWEJJHv6-mpHK_gjR5E_AzFDW_NbYH6H9Pgv5g92pUHelh-6Qo9VD4wOzNF-YPxLIxHswL/s640/IMG_3017.jpg)
Продукти:
2 големи картофа
парче тиква
шепа малки лукчета
3-4 гъби печурки
2-3 ябълки
5-6 склидки чесън
2-3 стръка розмарин
сол
черен пипер
2-3 с.л. зехтин
1. Обелете картофите и ябълките. Нарежете всички зеленчуци на парчета, приблизително еднакви по големина.
2. Сложете в купа зеленчуците (без чесъна). Посолете ги със сол, черен пипер и ги поръсете със зехтин. Накъсайте розмарина.
Объркайте ги добре и ги изсипете в тавичка, покрита с хартия за печене.
4. Печете ги в загрята на 200 С фурна докато омекнат (проверявайте ги като ги пробождате с острието на нож или вилица). Увеличете фурната на 220 С , добавете склидките чесън и ги печете докато се зачервят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар