вторник, 1 май 2012 г.

Пълнени картофи и гъби с пуешко филе и кашкавал



Продукти:

500 г картофи
300 г едри гъби печурки

за плънката:
100 г кашкавал
100 г пушено пуешко филе
1 с.л. свежа мащерка
30 г краве масло
сол
черен пипер

1. Измийте картофите и ги сварете докато леко омекнат (да могат да се набождат с вилица или острието на нож), но да не се разварят. Разполовете ги на две. Издълбайте ги.


Измийте гъбите и ги почистете от пънчетата. Поръсете картофите и гъбите със сол и черен пипер.
2. Настържете кашкавала и вътрешността на картофите. Нарежете на ситно пуешкото филе и пънчетата на гъбите. Смесете всичко с нарязаната на ситно мащерка. Овкусете със сол и черен пипер.


3. Разпределете плънката в картофите и гъбите. Поставете върху всяка от тях парченце краве масло.




4. Печете ги в загрята на 200 С фурна за около 15 минути.



3 коментара:

  1. Много вкусно звучи, Еми, а и е лесно.

    Прегръдки и приятна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. И двете лодчици са великолепни!И с картофче,и с гъбка ми харесва предложението ти,Еми!

    ОтговорИзтриване