вторник, 1 май 2012 г.

Черен дроб по венециански



рецепта от 500 италиански ястия, които непременно трябва да опитате

Продукти:

700 г черен дроб ( телешки или свински)
4 глави червен лук
4 с.л. олио
50 г краве масло
1/2 връзка магданоз
1/2 ч.ч. вино
сол
черен пипер

1. Нарежете дроба на тънки парчета, като го почистване от ципите и жилките.


2. Обелете лука и го нарежете на тънки ивици.


3. Загрейте в дълбок тиган с капак маслото и оставете лука в него да се задушава на ниска температура, захлюпен докато напълно омекне. Често го разбърквайте. Отхлюпете го и го запържете.
4. Извадете лука в отделна чиния и го оставете на страна.


5. Увеличете температурата на котлона и в същия тиган  добавете резенчетата дроб.  Запържете ги от едната страна до златисто. Обърнете ги от другата и ги полейте с виното. Овкусете ги със сол и черен пипер. Оставете ги 2-3 минути да се сготвят, но да останат сочни от вътре.


6. Подредете дроба в чиния за сервиране. Върнете лука в тигана при образувания сос. Разбъркайте и го сервирайте върху дроба. Поръсете със ситно нарязан магданоз.



2 коментара:

  1. Ммммм,това много ми харесва,Еми!Най-хубавото е,че дробчето е останало сочно,а и с виното ще е много ароматно!
    С пожелание за хубав ден!

    ОтговорИзтриване