петък, 8 април 2011 г.

Яхния от коприва и орехи


Продукти:

500 г стръкчета от млада коприва
1 връзка зелен лук
1 шепа магданоз
1 шепа джоджен (или 1 с.л. сух)
1/2 ч.ч. орехови ядки
1 с.л. брашно
1-2 с.л. смлени домати
1 ч.ч. зеленчуков бульон
сол
черен пипер
червен пипер
лют червен пипер

1. Измийте добре зелените съставки. Нарежете ги на ситно.
2. Загрейте в тенджера зехтин. Добавете лука и копривата и ги задушете. Щом се изпари водата, добавете ореховите ядки. Запържете ги и тях.
3. Поръсете с брашно. Запържете го леко. Добавете настърганите домати. Разбъркайте. Залейте с бульона.
4. Подправете с магданоз, джоджен, сол, черен пипер, червен пипер, щипка лют червен пипер и оставете ястието да къкри на тих огън докато остане на мазнина. Разбърквайте често за да не загори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар