вторник, 11 януари 2011 г.

Пълнено печено пиле върху зеле

 
Posted by Picasa

Продукти:


1 голямо пиле
1 кафяна чашка ориз
1 шепа сушени кайсии или стафиди
1 набор пилешки вътрешности-дробче, сърце, воденичка
1 праз
1-2 с.л. олио
1 ч.ч. пилешки бульон
сол
черен пипер
червен пипер
1 кисела зелка
2-3 с.л. свинска мас
Вместо свинска мас аз използвам пилешката мазнина, която се отделя от бульона при варене на пиле.

1. Измийте добре пилето. Ако желаете може да го обезкостите внимателно, без да разкъсвате месото и кожата.
2. Пригответе си плънката. Почистете и нарежете на ситно праза. Запържете го в малко олио. Добавете ориза да се запържи. Прибавете нарязаните на ситно дреболийки. Залейте с бульона. Добавете нарязаните кайсии, сол и черен пипер. Варете докато ориза се понадуе. Оставете плънката да изстине.
3. Напълнете пилето с плънката и затворете всички отвори с клечки за зъби или го зашийте. Намажете го отвън със сол, червен и черен пипер
4. Нарежете киселото зеле. Объркайте го с червен пипер и малко мазнина.
5. Изсипете зелето в голяма тава. Залейте го с 1-2 ч.ч. зелева чорба или бульон и го печете около час на 180 С. От време на време го разбърквайте. Ако е необходимо, добавяйте по малко течност.
6. Сложете пилето върху зелето и го печете докато се зачерви хубаво. Сервирайте резен пиле с гарнитура ориз и зеле.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар