петък, 9 юни 2017 г.
Агнешки книжен кебап
Продукти:
1 агнешка плешка, обезкостена или около 1 кг агнешко месо
2 връзки зелен лук
1 връзка магданоз
1 връзка джоджен
1 ч.л. сол
1 ч.л. челен пипер
1 ч.л. червен пипер
60г краве масло
1. Нарежете месото на хапки. Сложете го в купа с подправките и нарязаните на ситно делен лук, магданоз и джоджен. Объркайте го добре, покрийте го с найлоново фолио и го оставете да се маринова за 2 часа /или цяла нощ/ в хладилник.
2. Поставете голям лист хартия за печене в тавичка, изсипете в нея месото, поставете отгоре му маслото, нарязано на кубчета и го загърнете като плик. Може да разделите месото на 6 порции и да загърнете 6 отделни пакета, Така ще получите 6 индивидуални порции.
3. Печете кебапа в загрята на 180 С фурна за два и половина-три часа.
4. Може да го сервирате в хартията или да го извадите в друг съд. При индивидуалните кебапи може да оставите всеки сам да си разкъса пакета.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесен кебап се получава по този интересен начин.Великолепно и много вкусно.
ОтговорИзтриванеПоздрави !