сряда, 4 ноември 2015 г.
Хрупкав паниран патладжан
Продукти:
2 патладжана
2 с.л. брашно
2 яйца
сол
черен пипер
2 филийки хляб
20 г пармезан
пресни билки - риган, мащерка
олио за пържене
1. Нарежете патладжана на филийки с дебелина от 1 см. Посолете ги и ги оставете да престоят за 15-20 минути за да пуснат горчивата си вода. Изплакнете ги и ги подсушете.
2. Сложете в кухненски робот хляба, пармезана, билките и щипка черен пипер.
Миксирайте до получаване на трохи.
3. Разбийте яйцата. Оваляйте резенчетата патладжан в брашното, изтупайте излишното. Потопете ги в яйцата и хубаво ги притиснете в трохите.
4. Изпържете ги в загрятото олио да златисто.
5. Сервирайте патладжаните с резенчета лимон или поръсени със сладки летни домати и козе сирене.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар