Продукти:
по идея на Apron and Sneakers
100 г сирене Маскарпоне
100 г сметана
3 яйца
1 ч.ч. захар
250 г брашно
1 бакпулвер
500 г кайсии
за глазиране:
3 с.л. мармалад от кайсии
300-400 г кайсии
пудра захар (по желание)
свежа мента за украса
1. Разбийте яйцата със захарта докато побелеят и увеличат обема си.
2. Разбийте в друга купа сметаната. Прибавете сиренето и разбийте и него до гладък крем. Внимателно добавяйте от тази смес малко по малко в разбитите яйца.
3. Внимателно прибавете брашното, смесено с бакпулвера.
Накрая добавете кайсиите, нарязани на парченца.
4. Изсипете сместа в намазана с масло и посипана с брашно тортена форма Печете сладкиша в загрята на 180 С фурна за около 40 минути.
5. Извадете го и го оставете да изстине. Загрейте кайсиевия мармалад. Намажете с него сладкиша. Подредете отгоре му кайсии, нарязани на резенчета и също ги намажете с мармалад. Ако желаете, може да поръсите и малко пудра захар.
Ароматно, вкусно и лятно - чудесно предложение, Еми!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Страхотен е сладкишът ти! Кайсийките изглеждат толкова апетитно, а кексчето толкова пухкаво!
ОтговорИзтриване