четвъртък, 31 март 2011 г.
Яхния с маслини
Продукти:
2 глави лук
1 с.л. нарязан на ситно морков
1 с.л. нарязана на ситно целина
2-3 с.л. зехтин
1 с.л. брашно
1/2 ч.ч. настъргани домати
1 ч.ч. зеленчуков бульон
150 г маслини
сол
черен пипер
1. Почистете лука и го нарежете много на ситно.
2. Загрейте в тенджерка зехтина. Добавете лука и го запържете до омекване. Прибавете морковите и целината.
Поръсете с брашно и бъркайте докато се запържи. Добавете доматите.
Долейте бульона.
3. Прибавете маслините. Подправете със сол и черен пипер и оставете ястието да покъкри на тих огън докато сосът се сгъсти.
4. Сервирайте с обич
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар