понеделник, 20 септември 2010 г.
Солени кифлички
Продукти:
300 мл прясно мляко
100 мл олио или разтопен маргарин
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
600 г бяло пшенично брашно
1 пакетче мая
за гарниране - семена (сусам, маково семе, слънчогледово семе), кашкавал или др.
1 жълтък, разбит с 1 с.л. прясно мляко
50 г маргарин за намазване
1. С прясното мляко, маята, солта, захарта, олиото и брашното замесете меко тесто.
2. Оставете го покрито на топло да втаса за 1 час.
3. Разделете тестото на 4 топки. Разточете първата от тях на лист с формата на кръг и дебелина 1 см.
4. Намажете листа с маргарин (на дебелина все едно мажете филийка) и го нарежете по диагонал на 8 триъгълника. Навийте кифлички.
5. Наредете кифличките в тава, намазана с масло или покрита с хартия за печене. Оставяйте разстояние помежду им. Оставете ги около 1 час да втасат. Може да ги сложите в хладилник за цялата нощ и да ги опечете сутринта. В този случай ги извадете преди да сте включили фурната. Нека постоят на стайна температура за 10-тина минути докато загрее фурната.
6. Намажете кифличките с разбития жълтък и печете в предварително загрята на 200 С фурна докато леко се зачервят.
Това е една бърза и лесна сутрешна закуска за децата. Приготвени с много обич докато си вземате сутрешния душ.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар