Страници

четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Канелени рози

 
Posted by Picasa

Продукти:

500 г тесто за бриош (половин доза)
40 г краве масло
1/2 ч.ч. орехови ядки
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. канела

за глазурата:
1 жълтък
2 с.л. прясно мляко
захар

1. Счукайте ореховите ядки. Сложете ги в купа заедно със захарта и канелата.

 
Posted by Picasa

2. Извадете тестото от хладилника. Разточете го на тънка 2-3 мм кора. Нарежете го на ленти с дебелина 2 см и дължина 5-6 см.

 
Posted by Picasa

3. С пръсти или с ръба на точилката разтеглете половината от всяка лентичка.

 
Posted by Picasa

4. Потопете не разточената половина в сместа от захар, орехи и канела.

 
Posted by Picasa

Навийте лентичката с не разтеглената страна на долу. Разтеглете още малко краищата.

 
Posted by Picasa

Вземете следващата лентичка. Изтънете я от едната страна. Потопете я в сместа от захар, орехи и канела. Сложете навитата лентичка в нея и я навийте.

 
Posted by Picasa

Постъпете така със всички лентички. Използвайте 6-7 за една роза. Разтегляйте леко краищата и внимавайте да не се застъпват.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

6. Намажете тавичка обилно с масло.

 
Posted by Picasa

7. Поръсете я с останалата смес от захар, орехи и канела.

 
Posted by Picasa

8. Подредете отгоре тестените рози. Оставяйте достатъчно разстояние помежду им. Оставете ги да втасат.

 
Posted by Picasa

9. Намажете розите с разбит с малко прясно мляко жълтък и, ако желаете, ги поръсете с малко захар.

 
Posted by Picasa

10. Печете ги в загрята на 200 С фурна до зачервяване.

 
Posted by Picasa

1 коментар:

  1. Много красиви рози :)
    И ароматни !
    Поздравления, Еми и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване