Страници

събота, 9 февруари 2019 г.

Лимонови бисквити с целувчена глазура




Продукти:

2 белтъка
60 г пудра захар
1 ч.л. лимонов сок
250 г свинска мас
кората на 1 лимон
ванилия
30 г пудра захар
2 ч.ч. брашно

1. Разбийте два белтъка на сняг, като прибавяте малко по малко 60 г пудра захар. Добавете капка по капка лимоновия сок.
2. Разбийте свинската мас с 30 г пудра захар. Тя трябва да е мека. Може да ползвате и масло.
Добавете настърганата лимонова кора, ванилията и 2 препълнени супени лъжици от белтъците.


Прибавете брашното и замесете меко тесто.


Приберете го в хладилник, завито в найлоново фолио, за да се охлади.


3. Разточете тестото на лист с дебелина 1 см. Нарежете го на пръчици с ширина около 2,5 см.


Намажете го отгоре с целувчената глазура.


Подредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене.


Печете ги в предварително загрята фурна на 160 С до зачервяване.




2 коментара: